Теплогенератори «Греко Груп» дозволяють скоротити собівартість зняття тонно-відсотка

Назад

Собівартість зняття тонно-відсотка у разі використання альтернативного пального становить від 2,88 до 8 грн.

Про це в інтерв`ю журналу The Ukrainian Farmer розповів директор ТОВ «Греко Груп» Іван Корженко.

Він констатував, що багато клієнтів «Греко Груп» на Заході України працюють на щепі. Однак більшість використовує соняшникові пелети, а також відходи зернових.

«У Вінницькій області є клієнти, що вчасно закуповують пелети, і в них вартість зняття тонно-відсотка виходить 2,88 грн. Однак є такі компанії, де вартість зняття тонно-відсотка сягає 8 грн, що за нашої технології вже занадто. Але таке може бути, якщо сушити ту саму кукурудзу не до 14–14,5%, а до 12,6–13%. До того ж вони пробують зняти всю вологу за один прохід», – зауважив Іван Корженко.

За його словами, окрім значного погіршення економіки сушіння сильно потерпає й продуктивність процесу. Тому слід ураховувати, що за таких режимів продуктивність падає нелінійно, і кожен наступний відсоток вологості знімається довше і потребує більших витрат енергії.

Іван Корженко зазначив, що клієнти «Греко Груп» посилюють конкуренцію на ринку через те, що мають можливість знижувати ціни на власні послуги.

«Кілька років тому у Вінницькій області всі елеватори тримали ціну на зняття тонно-відсотка вологості 55–60 грн, була сувора конкуренція. Наш клієнт після встановлення теплогенератора поставив ціну 36 грн на зняття тонно-відсотка й збільшив кількість потенційних клієнтів і прибуток», – додав він.

Він переконаний, що якщо різниця собівартості сушіння становить 40 грн на тонні, аграрій найшвидше намагатиметься відвезти зерно на елеватор із дешевшим сушінням, навіть тимчасово зберігаючи зерно вологим.

Нагадаємо, переобладнання сушарок дозволяє зекономити від 1 до 4 грн на зняття 1 тонно-відсотка. Також ми писали, що теплогенератори «Греко Груп» на альтернативному пальному не лишають шкідливих домішок.

Залишились запитання?
Задайте їх менеджеру
або звертайтесь за номером: (098) 888 58 48

49.255311987129, 28.482212000521

Контакти
Компанія “Греко Груп”

м. Вінниця, вул. Гонти, 35М

Відділ продажу
Відділ сервісу
Відділ бухгалтерії:
Відділ маркетингу
Графік роботи

Пн-Пт: з 9 по 18, Сб-Нд: вихідні

Собівартість сушіння від 8-12 грн з 1/т/%